Ziek, absent en verlof

Ziekmeldingen

Als uw kind ziek is dan kunt u hem/haar afmelden vanaf 07.30 uur door te bellen naar 030-6924820.
We willen u vragen dit elke dag opnieuw te doen zolang uw kind ziek is, tenzij u bij een eerder telefonisch contact hebt aangegeven hoe lang de absentie als gevolg van ziekte naar verwachting zal duren.

Afspraken met dokter, tandarts of orthodontist worden zoveel mogelijk buiten schooltijden gepland.  Is dit niet mogelijk dan dient uw kind, minimaal twee dagen van te voren, de speciaal daarvoor bestemde ‘witte kaart’ bij de receptie in te leveren. Deze ‘witte kaarten’ zijn af te halen bij de receptie of hier te downloaden.
Alle niet-medische afspraken gelden als bijzonder verlof.

Naast de gebruikelijke manier van het afmelden van uw kind door te bellen naar school is er dit jaar ook de mogelijkheid om uw kind ziek/absent te melden via de SOMtoday ouder-app. Als ouder ontvangt u een bevestiging van de afmelding per mail.

Afmelden van uw kind: 

  • Open de SOMtoday Ouder-app op uw mobiele device;
  • Klik in het menu onderaan op Meer;
  • Klik in het menu op Absent melden;
  • Klik hier op Ziek of één van de andere redenen.
  • Vul waar mogelijk begin- en einddatum, begin- en eindtijd in en eventueel een opmerking of reden.
  • Klik op het papieren vliegtuigje rechts bovenin om de melding te versturen.

Als een leerling onverhoopt tijdens een lesdag onwel wordt en naar huis wil, dan kan dit gemeld worden bij de betreffende onderwijsassistent mevrouw Visser (onderbouw) of mevrouw Linnebank (bovenbouw). Na telefonisch contact met en toestemming van een ouder/verzorger mag de leerling naar huis.