De onderbouw

Het CLZ wil jou zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Daarom gebruiken wij naast lesboeken ook Macbooks tijdens de lessen, dat is handig omdat de digitale wereld een steeds belangrijkere rol speelt in de maatschappij. Toch zijn wij ook traditioneel, wij geloven in de belangrijke rol van onze docenten die jou helpen om het beste uit jezelf te halen. Hier wordt gewoon nog lesgegeven door docenten met passie voor hun vak en die jou daar graag over vertellen.

Het beste van twee werelden, vernieuwing en traditie, mooi toch!

Een twee- jarige brugklas
Een nieuwe school, soms wel meer dan tien verschillende docenten, (meer) huiswerk, vreemde talen, wiskunde er komt veel op je af. Dat is niet erg. Met hulp van je klasgenoten, docenten en mentor kan je dit aan. Wij nemen twee jaar de tijd om samen te ontdekken welke kwaliteiten je hebt. Twee jaar lijkt lang maar op het CLZ vliegen die om. Door alle activiteiten naast de lessen zit je voordat je het weet op de juiste opleiding.

Jouw mentor
Tijdens deze eerste twee jaren heeft de mentor een belangrijke rol voor jou en je klasgenoten. Zo word je bijvoorbeeld goed begeleid om te leren plannen, te leren leren en alle andere zaken die op school belangrijk zijn. Ook werken jullie actief samen aan het groepsgevoel, veiligheid en bespreken jullie zaken over omgaan met sociale media en pesten.

Jouw docenten volgen je ontwikkeling nauwlettend zodat je na twee jaar zeker op het niveau zit wat bij jou passend is. Op het CLZ bieden wij de volgende niveau’s aan:

  • theoretische leerweg/havo
  • Nederlandstalig havo/vwo (hv)
  • tweetalig havo/vwo (hat)
  • Nederlandstalig atheneum (a)
  • tweetalig atheneum (at)
  • tweetalig gymnasium (gt)

Na de brugklas zit je op de “tl”, “havo” of ‘vwo’. Hieronder kan je daar meer over lezen.