Scholierenverkiezingen CLZ

Scholierenverkiezingen CLZ: do. 11 – di. 16 maart: wat vindt het CLZ?

Wist je dat er op 16 maart landelijke verkiezingen zijn? Wie er dan gekozen wordt in de Nederlandse parlement, de Tweede Kamer, bepaalt voor de komende vier jaar deels jouw toekomst!
Want ben jij voor een hoger minimumloon vanaf 18? Voor of tegen het bindend studieadvies? Voor of tegen het leenstelsel of de basisbeurs?
Iedereen vanaf 18 jaar mag op 16 maart stemmen landelijk stemmen op de politieke partij die het best bij hem of haar past.
Maar: vanaf donderdag 11 maart bereiken de Tweede Kamerverkiezingen ook het CLZ! Op donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag kunnen leerlingen vanaf de vierde klas bij een speciaal ingericht stemhokje hun stem uitbrengen.
Want hoe ziet het Nederlandse parlement eruit als bovenbouwleerlingen van het CLZ het voor het zeggen hebben? Hoe moet het Nederland van de toekomst er volgens jou uitzien?
Alle partijen die meedoen aan de landelijke verkiezingen, waarin bepaald wordt hoe Nederland de komende vier jaar geregeerd wordt, staan ook op het CLZ-stembiljet.
Op school komen posters van de politieke partijen te hangen. Stellingen die voor jongeren interessant zijn worden ook door de school verspreid. Houd CLZ-schoolplein en deze pagina in de gaten!
De komende week ontvangen leerlingen meer informatie over de verkiezingen. Op dinsdag 15 maart wordt om 16:00 de uitslag bekendgemaakt.
Wil je erachter komen welke politieke partij het best bij jou past? Doe dan de jongerenstemwijzer via