4H/4V 2018-2019 Grafische rekenmachine

Zeist, 9 juli 2018

De ouders of verzorgers en de leerlingen van 4-havo/4-vwo (2018-2019) met in hun pakket wiskunde A, B (vwo ook wiskunde C)

Betreft: grafische rekenmachine Casio fx-CG 50

Geachte heer/mevrouw, beste leerlingen

Leerlingen in de bovenbouw havo en vwo zijn verplicht om in de lessen wiskunde A , B (vwo ook wiskunde C) over een grafische rekenmachine te beschikken.

Het is belangrijk dat de leerlingen in 4-havo en 4-vwo over het juiste type beschikken, namelijk de

Casio fx-CG 50 LCD kleurenscherm, hoge resolutie mèt examenstand

Het is erg belangrijk dat deze machine in 4-havo en 4-vwo wordt aanschaft, want de mogelijkheid om de rekenmachine zichtbaar in de Examenstand te zetten voor toetsen op school en het Centraal Schriftelijk Eindexamen is sinds 2018 wettelijk verplicht.

Op de Casio fx-9860 GII USB POWER GRAPHIC 2 OS 2.07 en hoger en de Casio fx-CG 20 is de examenstand ook zichtbaar in te stellen. Maar alle voorgaande types van de Casio fx-9860 GII missen de mogelijkheid om de rekenmachine zichtbaar in de Examenstand te zetten.

Het is mogelijk de grafische rekenmachine in een winkel of bij een webwinkel te kopen. Zoals http://www.scheepstra-drachten.nl/kantoormachines/rekenmachines/grafische-rekenmachines/products/

De aanschafprijs is ongeveer € 106 à € 120 (incl. 21% BTW).

In de eerste lessen wiskunde in 4-havo en 4-vwo wordt het gebruik van de grafische rekenmachine met de leerlingen besproken.

Met vriendelijke groet, namens de sectie wiskunde

W. Knaap,
Sectieleider wiskunde CLZ