3T/4T: Studiekeuzebeurs 23 november, jaarbeurs

Zeist, 9 november 2018

Betreft: Studiekeuzebeurs 2018 in de Jaarbeurs

Geachte ouders en leerlingen,

De studiekeuze van uw kind is een belangrijke keuze en vaak de eerste grote beslissing die uw kind op jonge leeftijd neemt. Het proces richting een studiekeuze is er een waar uw kind hulp bij nodig heeft. Die hulp krijgt uw kind op school door middel van loopbaanleren-activiteiten. Maar u kunt als ouder ook een belangrijke rol spelen in de studiekeuze van uw kind.

Vrijdag 23 november a.s. gaan de derde en kunnen de vierde klassers VMBO naar de jaarbeurs. Daar doen de leerlingen inspiratie op voor hun toekomst. Er zijn 4 themapleinen waar kinderen informatie kunnen halen. Voorbeelden hiervan zijn Zorg & Welzijn, Bouw & Techniek en Economie & Maatschappij. Ook kunnen de leerlingen tijdens een ‘‘een sterke punten training’ ontdekken welke richting bij hen past.

Bijgaand treft u een digitaal werkboekje aan (https://www.studiekeuzebeurs.nl/sites/default/files/inline-files/Werkboekje_VMBO_interactief.pdf)

dat uw kind helpt goed voorbereid naar de beurs te komen. Uw kind kan dit alleen of samen met u invullen en meenemen naar de beurs.

  • De mentor informeert uw kind over het regelen van een toegangsbewijs. Toegang is gratis, maar zonder afgedrukt exemplaar komt men niet binnen.
  • De Jaarbeurs gaat om 10.00 uur open. Uw kind gaat minimaal 1 uur de studiekeuzebeurs bezoeken. De mentoren staan bij de ingang en delen het geprinte ticket uit. Bij het verlaten van de beurs levert uw kind zijn/haar ticket weer in bij de mentor.
  • De leerlingen uit jaar 3 worden om 10.00 uur verwacht. Voor deze leerlingen is het bezoek aan de Studiekeuzebeurs een PTA. Hun aanwezigheid en een voldoende verslag (in Yubu) is dus verplicht!
  • De leerlingen uit jaar 4 worden om 10.30 uur verwacht. Voor leerlingen, die nog geen keuze hebben gemaakt, is het zeker interessant deze beurs te bezoeken, maar zij zijn het niet verplicht. Wil uw kind de beurs bezoeken dan moet hij/zij voor 17 november een e-mail sturen aan mij als decaan.(vmbo@clz.nl) Ik print hun ticket uit en deze ontvangen ze bij ingang van de beurs van mij. Ook zorg ik, dat ze worden uitgeroosterd. Heeft uw kind zich aangemeld en komt niet, dan wordt dit aangemerkt als spijbelen en heeft dit uiteraard gevolgen.

Uiteraard legt de mentor de leerlingen uit hoe ze kunnen lopen vanaf de bushalte. Voor hen met weinig reiservaring is wat extra uitleg wenselijk. Er bestaat de mogelijkheid 20% korting op een treinkaartje te krijgen. Ga naar: http://www.studiekeuzebeurs.nl/praktische-info/ns-actie

Na afloop kunnen de leerlingen nog blijven maar ze mogen ook naar huis. Er zijn leerlingen die het plan op zullen vatten om de stad in te gaan, maar ze mogen dit niet zonder uw toestemming.

U zult begrijpen dat ik er niet op kan toezien dat uw kind naar huis gaat, dus aan u de vraag om een goede afspraak te maken met uw kind.

We rekenen op een gezellige en leerzame(onderzoekende) dag.

Met vriendelijke groet,

Mw. P. Platteel
Decaan vmbo CLZ
Voor nood: 06-20093480

https://www.studiekeuzebeurs.nl/nl

cc mentoren 3T en 4T