Thema-avond 21 november: SOCIAL MEDIA EN GAMEN

 

Thema-avond

SOCIAL MEDIA EN GAMEN

Dinsdag 21 november 2017 van 19.30 tot 21.30 uur

Alle ouders zijn van harte welkom op de jaarlijkse thema-avond van de Ouderraad.

Social media en gamen geven een enorme druk, vooral onder jongeren. Ze willen sociaal zijn, iedereen volgen en de hele dag (en soms ook nacht) online zijn of het volgende level halen. Niet reageren is geen optie. Alle online vrienden doen het tenslotte zo… De gevolgen van overmatig gamen en gebruik van social media kunnen verstrekkend zijn: psychische vermoeidheid, achteruitgang van schoolprestaties, eenzaamheid, ruzies binnen het gezin en verslaving.

Veel ouders en opvoeders worstelen met het social mediagebruik en gamegedrag van hun kinderen. Zowel thuis als op school. Ze vragen zich af welke grenzen ze moeten stellen.

Kelly Roelofs, ervaringsdeskundige en voorlichter van Stichting Be Aware verzorgt deze thema-avond en geeft informatie over gewoonten en verslaving. Wanneer is er sprake van verslaving, hoe herken je het en wat kan je als ouder doen om het te voorkomen. Handvatten en gesprekstips worden in een interactief programma verwerkt.

Stichting Be Aware verzorgt van 27 november tot 4 december ook workshops over verslaving voor de leerlingen van de 2e en de 3e klassen. Deze thema-avond sluit hierop aan, maar is voor alle geïnteresseerde ouders zeer de moeite waard.

Voor meer informatie: www.stichting-be-aware.nl

U kunt zich tot uiterlijk maandag 14 november aanmelden door een mailtje te sturen naar ouderraad@clz.nl. U ontvangt geen bevestiging van uw deelname.